Enligt önskan så delar jag med mig av söndagens kulinariska rätt.
ÄLGFÄRSGRYTA
8 pers
1 kg älgfärs
2 pkt bacon
3 gula lökar, hackade
5 medelstora morötter i skivor
4 dl grönsaksbuljong
2 msk sojasås
2 dl riven Västerbottenost
salt och vitpeppar
finhackad persilja
Klipp bacon i strimlor och knaperstek det. Lägg det på hushållspapper så att fettet sugs upp. Fräs löken mjukt i smör eller margarin. Tillsätt älgfärsen och fräs under omrörning tills den är grynig. Blanda i morötterna, buljongen och sojasås. Koka grytan på svag värme tills morötterna är knappt mjuka. Tillsätt riven ost. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och nymalen peppar. Strö över bacon och persilja.
SERVERA MED: Nykokt potatis
SMAKLIG MÅLTID!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar