I ett skede när alla tankar virvlar runt som löv i en höstvind, känner jag ett behov av att låta en del ta form i ord. Vad kan vara bättre än att pränta ner dem på denna blogg, med hjälp av tangenterna. Min vardag, mina innersta tankar, mina ytliga funderingar kan, för en gångs skull, få ett utrymme alldeles för sig själva.

Hur många?

söndag 19 februari 2012

Vårfint!


Visst är det underbart när vårens första solstrålar letar sig in genom fönstren och skapar det ljus som vi hett eftertraktat hela den långa, mörka vintern. Utanför, på trappen, smälter isen undan och det droppar ner från hängrännorna. Det är ljusare på mornarna och mörkret känns inte så kompakt längre men, det finns alltid ett men. Det som göms i tö kommer upp i snö (Pling, pling!) Solstrålarna lyser inte bara upp vårt inre utan de ger också ljus åt vinterns skavanker, bla allt det där dammet som dolts av vinterns mörker, kommer fram och får liv. Fönstren är smutsiga och grå, på golvlisterna växer det damm och skåpluckorna i köket har både fingrar och stänk.


Det är då den stora städdagen infinner och som i ett trollslag - ja, det var väl att ta i - förvandlas allt och äntligen ger ljuset livet och lusten åter. Nyduschade krukväxter, nydammat, nytorkat och fräscht. På bord och bänkar ligger nya, färgglada dukar och mattorna är skakade och luktar frisk luft istället för damm.



Den här känslan är pånyttfödande och ger hopp om den blommiga vår som är på väg. Allt är inte perfekt och visst finns de skavanker kvar men vårfint är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar