Mys på högsta nivå. Semlebakning med dottern under trivsamma former. Tänk så härligt det är med gemenskap och när det sedan kommer något så gott som semlor efteråt kan man bara njuta av livet. Små men ack så naggande goda semlor till eftermiddagskaffet, en grå och ganska tråkig söndagseftermiddag. Några vill ha sina med bara grädde och bröd ihopmosat till en smet, toppade med en gräddklick. Andra ska ha allt i sin semla, mandelmassa, brödinkråm (finns det ordet ens) och grädde. Alla vill dock ha sina semlor toppade med puder av florsocker, vackert vitt och härligt sött. Måhända kan det bli en liten semla till innan dagen är slut, det är ju ändå sportlov. Några ska dock in i frysen för att inmundigas efter en dag i backen, med en kopp varm choklad till. Det måste vara någon klok människa som kom på att semledagen skulle vara i februari precis när man behöver lyxa till tillvaron lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar