I ett skede när alla tankar virvlar runt som löv i en höstvind, känner jag ett behov av att låta en del ta form i ord. Vad kan vara bättre än att pränta ner dem på denna blogg, med hjälp av tangenterna. Min vardag, mina innersta tankar, mina ytliga funderingar kan, för en gångs skull, få ett utrymme alldeles för sig själva.

Hur många?

onsdag 5 februari 2014

En stark röst som ger eko! (5)

Malala- en flicka, en kvinna, en mycker ung sådan. En tonåring med allt vad det innebär. Denna unga, vackra kvinna eller detta lilla fantastiska barn bär en tyngd och ett ansvar på sina axlar för andra flickors skull. Hennes röst har burits ut över hela världen och hon har höjt den för flickors rätt till utbildning. För henne är ordet den rätta vägen trots att hon själv blivit beskjuten. Hon är inte rädd längre för döden är på hennes sida. När hon höll det världsberömda talet inför FN var där mer än 400 personer där och lyssnade och många av dem högt uppsatta. Själv såg hon det som om det var flera miljoner. Och därför manade hon sig själv till att se till att få det viktiga sagt och få dem att lyssna.
En förebild för så många och en röst för ännu fler. Må denna röst få bära och sprida sitt budskap och låt den eka utöver världen, för alla våra flickors skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar