I ett skede när alla tankar virvlar runt som löv i en höstvind, känner jag ett behov av att låta en del ta form i ord. Vad kan vara bättre än att pränta ner dem på denna blogg, med hjälp av tangenterna. Min vardag, mina innersta tankar, mina ytliga funderingar kan, för en gångs skull, få ett utrymme alldeles för sig själva.

Hur många?

lördag 25 januari 2014

Så kan det bli!

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och kanske är det någon mening med det. Många upptäckter och uppfinningar kom till just för att det inte blev som man tänkt sig. Columbus skulle inte ha kommit till Amerika och Nobel skulle inte ha uppfunnit dynamiten. (Vilket vi ibland kanske önskar att han inte skulle ha gjort.)
Visst blir vi en aning besvikna när det som vi så gärna vill, inte blir av. Ändå kan det ju bli bra ändå. Det kanske öppnar nya dörrar för nya lärdomar och upplevelser. Med åldern lär man sig att inte förvänta sig för mycket, då blir nämligen besvikelsen inte så stor. Samtidigt som man vet att det är just förväntningar som ger guldkant åt tillvaron. Visst släcks något inombords när det man så gärna vill grusas, men får man alltid som man vill uppskattas det inte som det borde. Ibland måste man kämpa för det man vill, om det ska bli som man tänkt sig och ibland får man vänta och se om det inte blir bra ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar