I ett skede när alla tankar virvlar runt som löv i en höstvind, känner jag ett behov av att låta en del ta form i ord. Vad kan vara bättre än att pränta ner dem på denna blogg, med hjälp av tangenterna. Min vardag, mina innersta tankar, mina ytliga funderingar kan, för en gångs skull, få ett utrymme alldeles för sig själva.

Hur många?

torsdag 25 juli 2013

Trisslott!

Vissa dagar är som väloljade kugghjul. Varje stund, tillfälle, händelse eller eskapad faller på plats och allt fungerar utan hakning. Det är knappt märkbart ens utan bara som vi förväntar oss. Andra dagar går allt snett, ingenting funkar utan varje liten petitess blir till ett hinder. Inga stora katastrofer men små, irriterande motgångar som stör som ett ettrigt, kliande myggbett. Så är där dagar när det helt plötsligt inträffar en liten incident som får solen att lysa lite starkare, himlen bli aningen blåare och blommorna att dofta lite extra.
 
Små, små ögonblick med en gnutta tur. Kaffet räcker precis till att brygga morgonkaffet, att hinna fånga glaset innan det slår i golvet eller hitta den där tappade muttern i gräsmattan eller gruset. För att inte tala om nålen i höstacken. Det är sådana stunder som turen är på ens sida. Vanligtvis kommenteras detta med att det är nu det är dags att köpa en trisslott eller spela på hästar. Turen var ju på ens sida. Just det, var! För om nu turen var där finns ju risken att den är förbrukad för dagen. Så det enda som rekommenderas är att göra så lite som möjligt - under det återstående dygnet åtminstone.
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar