I ett skede när alla tankar virvlar runt som löv i en höstvind, känner jag ett behov av att låta en del ta form i ord. Vad kan vara bättre än att pränta ner dem på denna blogg, med hjälp av tangenterna. Min vardag, mina innersta tankar, mina ytliga funderingar kan, för en gångs skull, få ett utrymme alldeles för sig själva.

Hur många?

måndag 9 april 2012

Annan dag!

Jaha så var den över för denna gång. Påsken alltså! Dags att ta bort kycklingarna och påskäggen. Påskkärringarna skickar vi vidare till Blåkulla och där får de stanna tills nästa år. Nu har vi bara våren att njuta av och det är inte så lite det. Kanske var det sista snön som föll och kanske är det dags för fröken Vår att ta över efter den stränga herr Vinter. Visst gjorde han ett tappert försök att ta kommandot igen men vem faller inte för den ljuva Våren.
Nu gäller det att ta vara på dagarna som ligger framför för de rullar i väg så snabbt, precis som glaskulor på bricka. Låt oss njuta av de kulornas mönster och skiftningar. Våren är så kort men ack så härlig och blomstrande. Knopparna lovar oss att grönskan är på väg. Måhända gör det ont när knoppar brister men ack så vackert och hoppfullt. Precis som livet när det är som bäst och vi står inför en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar