I ett skede när alla tankar virvlar runt som löv i en höstvind, känner jag ett behov av att låta en del ta form i ord. Vad kan vara bättre än att pränta ner dem på denna blogg, med hjälp av tangenterna. Min vardag, mina innersta tankar, mina ytliga funderingar kan, för en gångs skull, få ett utrymme alldeles för sig själva.

Hur många?

söndag 3 december 2017

De små sakerna...

Visst är det underbart att, mitt i mörkaste tiden på året, få en veckas semester i solens och värmens paradis. Helt fantastiskt att få sätta sig vid dukat bord och bli serverad läckert tillagad mat och slippa disken efteråt. Inte behöva mer än släntra några steg i sanden för att få sig en cappuccino med tillhörande glass. Att bara stänga dörren bakom sig för en dag på stranden och komma tillbaka och allt doftar skinande rent. Slippa klockan som ringer på morgonen, slippa åka till jobbet när det är mörkt och komma hem först när det är lika mörkt. Kunna läsa färdigt den där spännande boken utan att oroa sig för trötthet dagen efter, det går ju alltid att ta en powernap.

Såklart tar en vecka slut och det är när en kommer hem som en upptäcker alla de där små sakerna i livet. Min säng, mjuk, varm med en lika varm famn att vila i. Ett hem som fylls med alla nära och kära som betyder allt. Maten som smakar som vanligt och kaffet som är detsamma. Att ha ett jobb där det känns att en gör nytta och skillnad samt möten med elever och kollegor. Och så den där lilla, för många kanske obetydliga, detaljen - nämligen toapappret. Vet ni vilket fantastiskt toapapper vi har här hemma?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar